Жіночий гардероб як чорна діра: позбавляємося від непотрібних речей

Усвідомлення того, що у жіночому гардеробі занадто багато одягу, завжди вражає не тільки чоловіків, а й самих власниць великих шаф з речами. Стандартна ситуація: дівчина кудись спізнюється, їй потрібно швидко одягнутися, але все, що вона може зробити, це стояти в нижній білизні перед своєю шафою і сліпнути від різноманітності. Занадто багато светрів, ніж потрібно для сезону, занадто багато спідниць, які не можна порахувати, і стільки ж сорочок, набитих на полицях, що вони буквально вивалюються і падають у купу перед пальцями ніг. І тоді кожна жінка задає собі логічне запитання: навіщо мені всі ці речі, якщо я впевнена, що більшість ніколи не одягну? Відповідаємо разом з mariupolchanka.

Якщо ситуація дуже знайома, і ви вже прийняли остаточне рішення почистити свій гардероб і оптимізувати стиль, але не знаєте, як переконати себе розлучитися з одягом, візьміть чашку кави і дозвольте дати кілька порад. Після прочитання ви відразу ж викинете спідницю, придбану в далекому 2010 році.

Витягніть все із шафи (так, все без залишку)

У речей є здатність зливатися з навколишнім середовищем, коли ви дивитеся на них кожен день. У нашому випадку це означає, що ви часто пропускаєте те, що знаходиться в шафі, коли скануєте свої поклади поглядом. Щоб ефективно все вичистити, потрібно подивитися на речі у новому світлі. І найкращий спосіб зробити це – позбавити одяг від кайданів гардеробної.

Щоб процес пройшов якомога більш плавно, очищайте тільки одну полицю за раз. Можливо, спочатку взуття, потім одяг, який ви одягаєте на роботу, потім те, що ви носите на побачення і так далі. Якщо ви відчуваєте себе дійсно вмотивованою, можете навіть збиратися на ходу, видаляючи, сортуючи, а потім упаковуючи свою шафу по розділах. Але якщо ви ще не готові упакувати речі, виконайте видалення і сортування, а потім поверніть назад те, що вирішили зберегти, щоб мати змогу упакувати все пізніше.

1

Розберіться спочатку з речами, які точно збережете

Перший крок у прибиранні чого-небудь перед переїздом – це виділення речей, які ви точно хочете взяти з собою у свій новий будинок. Точно так само і з одягом. По суті, це все, що ви носите регулярно або, принаймні, носили за останні три місяці. Для особливих випадків – це речі, про які ви думаєте в першу чергу, коли приходить час одягатися. Це не обов’язково повинна бути величезна купа всього. Мета полягає у тому, щоб просто прибрати з рівняння елементи, про які ви навіть не замислювалися, щоб ви могли більш чітко зосередитися на речах, про які думаєте частіше.

Відкиньте речі, які без питань хочете викинути

Отже, наступний очевидний крок – одяг, що не витримує жорсткої конкуренції. Його можна визначити дуже легко, адже це речі, які:

  • ви не носили протягом року;
  • завжди пропускаєте, коли приходить час одягатися;
  • вам не підходять за розміром;
  • тримаєте, бо вони були подарунком, але так само ніколи не носите;
  • мають дублікати;
  • не в вашому стилі.

Більшість дівчат тримаються за надихаючий одяг – ті речі, які ми клянемося носити, якщо зможемо просто звикнути до них або дійсно хочемо вийти з нашої зони комфорту. Але якщо предмет одягу не приносить вам нічого, крім займаного місця, ви не втрачаєте багато, позбавляючись від нього. Сортуйте ці предмети у їх власну купу (ми розглянемо, що робити з цією купою пізніше).

2

Займіться «серединкою»

Швидше за все, у вас є очевидні варіанти, коли мова йде про речі, які дійсно потрібно залишити, а які викинути, але також не обійдеться без безлічі предметів гардеробу, які перебувають десь між цими крайнощами. Як правило, їх вибір – найскладніша частина роботи. Це предмети одягу, які ви, можливо, носили один або два рази в минулому році, але вони не є частиною вашого повсякденного стилю. Або предмети, про які у вас залишилися приємні спогади, навіть якщо ви не надягали їх досить довго.

Сортувати «серединки» складно, тому що за замовчуванням це одяг, з яким ви просто не знаєте, що робити. Для простоти поверніться до порад, які ви використовували, щоб вирішити, що автоматично відкинути, і застосуйте їх знову. Цього разу по-справжньому задумайтеся про те, яку цінність предмет приносить у ваше життя, і чи не перевищує це той факт, що він не є частиною вашого повсякденного циклу одягання.

Зберіть те, що вам не потрібно в даний момент

Очищення шафи переслідує дві різні цілі: інвентаризація того, що у вас є (і позбавлення від того, чого не хочете мати) і фактична упаковка всього потрібного назад до гардеробу. Не всі відібрані речі потрібно викидати, адже не можна ігнорувати наявність у шафі сезонних речей. Їх не варто тримати в одному місці з усім одягом, краще впорядкувати і покласти в окрему секцію. Та хоч в пакетах тримати, головне – не упереміш з усім іншим. Як правило, сезонні речі вам не знадобляться протягом усього року, наприклад, парки і снігові черевики влітку або бікіні і шльопанці взимку. Переміщення сезонного одягу – це хороший спосіб полегшити навантаження шафи і полегшити їй дихання.

3

Останній крок – перебрати купу

Після того, як ви зробили короткий обхідний шлях, щоб прибрати свій непотрібний по сезону одяг, ви можете приступити до виконання поставленого завдання. Воно найбільше і найскладніше – вирішити, що робити з тією купою одягу, який вам більше не потрібен.

Почніть з поділу кожного елемента в цій купі на одну з двох окремих куп поменше:

  • для пожертвувань (одяг, який вам більше не потрібен, але знаходиться у досить хорошому стані, щоб хтось інший міг його використовувати);
  • для викиду (ті речі, які вам більше не потрібні і знаходяться у досить поганому стані, щоб ніхто інший не захотів їх отримати).

4

Спробуйте пожертвувати стільки, скільки зможете. Якщо щось не порвано, чи не забруднено або не пошкоджено будь-яким іншим чином, можливо, це захоче носити хтось ще. Ви можете віднести ці предмети в магазин перепродажу, пожертвувати їх безпосередньо в різні організації або місцевий притулок для бездомних, навіть спробувати продати їх. Якщо у вас є друзі, які захоплюються вашим стилем, ви також можете подивитися, чи є що-небудь, що їх може зацікавити.

Що стосується викинутої стопки, не кладіть ці предмети прямо у відро для сміття. Текстиль – навіть потертий – можна легко переробити для інших цілей.

Вам не потрібно бути мінімалістом, щоб відредагувати свій гардероб тільки до тих речей, які викликають радість. Крім того, якщо ви любитель одягу, це не означає, що ви не зможете знайти масу речей, які можна викинути. Дотримуйтесь покликів свого серця, будьте реалістами і подумайте, наскільки легше стане рухатися!

.,.,.,.